top of page

KIRJAT

2011   Waltari: Suomimetallin pioneerit (Like Kustannus)

 

2009   Koop Arponen – Voittajan tarina (Johnny Kniga kertoo)

 

2007   Ari Koivunen -karaokebaareista hevilavoille (Johnny Kniga kertoo)  

 

 

Kaikki kolme on julkaistu tyttönimelläni Pauliina Tuomola.

Waltari: Suomimetallin pioneerit

Suomen hulluin ja arvaamattomin metalliyhtye täytti 25 vuotta vuonna 2011 ja oli biografian aika. 400 sivua mm. Suomen musiikkiviennin historiasta.

Vuoden 2009 Idols-voittaja syntyi Iso-Britanniassa ja päätyi hurmaamaan suomalaiset.

Koop Arponen: Voittajan tarina

Amoralin laulajaksi päätynyt Koivunen avasi heviuransa  esittämällä metallia koko kansan formaattiohjelmassa Idolsissa ja voitti kisan vuonna 2007.

OPINNÄYTETYÖ:

Uutissatiiriohjelmat haastavat perinteisen uutismedian

Yhdysvalloissa: Comedy Centralin Jon Stewartista poliittinen vaikuttaja

 

Haaga-Helian journalistiikan medianomin opinnäytetyöni 

Uutissatiiriohjelmat haastavat perinteisen uutismedian

Yhdysvalloissa: Comedy Centralin Jon Stewartista poliittinen vaikuttaja julkaistiin vuonna 2015.


Opinnäytetyössä etsitään vastausta kysymykseen, miksi Comedy Centralin poliittisesta uutissatiirista The Daily Show with Jon Stewartista tuli poliittinen vaikuttaja.

Neljä kertaa viikossa esitetty The Daily Show With Jon Stewart oli ruudussa Yhdysvalloissa vuodesta 1999 ja sen viimeinen lähetys nähtiin elokuussa 2015. Se oli useaan otteeseen palkittu ja alan sisällä arvostettu satiirinen uutis- ja ajankohtaisohjelma, joka käsitteli Yhdysvaltain ja maailman poliittisia, taloudellisia ja ympäristöön liittyviä kysymyksiä. Se kuuluu fake news -genreen, ja siitä tuli komediallisesta lähestymistavastaan huolimatta myös vakavasti otettava vaikuttaja poliittisella kentällä.

Amerikkalaiset elävät todellisuudessa, jota määrittelee heidän katsomansa uutiskanava. Ja koska televisio on amerikkalaisten tärkein uutislähde, ei ole yhdentekevää, millainen maailma ruudusta välittyy. Jon Stewartin luotsaaman ohjelman kunnianhimoinen missio oli näyttää amerikkalaisille suurten kanavien toimittamien uutisten puutteet ja vääristymät, ja haastaa uutistoimitukset tuottamaan parempaa sisältöä – ja samalla myös viihdyttää katsojia, olihan Stewart vanha koomikko.

Näin jälkiviisaana, Donald Trumpin voitettua vaalit ja kansalaisten epäillessä edelleen perinteisen uutismedian luotettavuutta, voi vain todeta, että perinteisten uutistalojen suurimmat haasteet taitavat olla vielä edessä. Trevor Noah jatkaa The Daily Show'n isäntänä, mutta tavoittaako sekään muita kuin liberaaleja ja demokraatteja?

 

Ari Koivunen: Karaokebaareista hevilavoille
bottom of page